Site logo

Maakuntakaavojen suojelumerkinnät

Maakuntakaavojen suojelumerkinnät on rajapintapalvelu (WMS ja WFS), jonka kautta on saatavilla seuraavat karttatasot: Suojelukohdemerkinnät aluevarauksina, osa-alueina, viivoina ja pisteinä, Suojelualueiden aluevaraukset, Luonnonsuojelualueiden aluevaraukset, Muinaismuistoalueiden aluevaraukset, Rakennussuojelualueiden aluevaraukset, Muut suojeluarvoja sisältävät kaavamerkinnät aluevarauksina, osa-alueina, pisteinä ja viivoja.

Palvelu perustuu yhtenäisiin HAME-tietomallin mukaisiin maakuntakaavayhdistelmiin, joista on koottu valtakunnallisiksi tietotuotteiksi suojeluteemaan liittyviä kaavamerkintöjä. Suojelumerkintöihin sisältyvät erillisinä karttatasoina S-, SL-, SM-, ja SR-merkinnät ja yhdistettynä aineistona muut suojeluarvoja (luonto-/kulttuuri-/ympäristöarvoja) sisältävät merkinnät. Koosteisiin sisältyy kaavamerkintöjä niistä maakunnista, jotka ovat vieneet aineistojaan yhtenäiseen tietomalliin. Saatavilla on kaava-aineistoja Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Lapin, Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Uudenmaan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Kymenlaakson ja Keski-Suomen maakunnista. Aineistoja päivitetään sitä mukaa, kun maakuntaliitot vievät aineistojaan tietomalliin.

Palvelu on toteutettu syksyllä 2019 osana Paikkatietoalustan Maakunta-osahanketta. Hankkeen tavoitteena on ollut demonstroida yhtenäisen tietomallin tuomia etuja valtakunnallisten tietopalvelujen mahdollistajana. Aineistoja hallinnoi Varsinais-Suomen liitto/Lounaistieto.

Aineisto on ladattavissa GeoPackage-muodossa. GeoPackage on avoin, OGC:n standardoima tietokantapohjainen tiedostomuoto, jossa eri geometriatyypit on tallennettu omiin tauluihinsa. GeoPackage-tiedosto tietokantatauluineen voidaan tuoda esim. QGIS-ohjelmaan. https://www.geopackage.org/

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Lounaistieto
Julkaistu 05.12.2019
Lisätietoja
  1. https://www.paikkatietohakemisto.fi/geonetwork/srv/fin/catalog.search#/metadata/5a326252-c110-47eb-979a-14caa874d69f
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Globaali ID FI1001282
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Maakuntakaavojen suojelumerkinnät. Aineiston ylläpitäjä on Lounaistieto. Aineisto on ladattu Dataportaali -palvelusta 14.08.2020 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

AvoimuusasteKäyttäjäarvio

(77)

Tilaa ilmoitukset muutoksista

comments powered by Disqus