Site logo

Maakuntakaavojen tuulivoimamerkinnät

Maakuntakaavojen tuulivoimamerkinnät on rajapintapalvelu (WMS ja WFS), jonka kautta on saatavilla seuraavat karttatasot (suluissa tekninen nimi): Tuulivoima-alueet aluevarauksina ja osa-alueina, Tuulivoimalat pisteinä, Energianhuollon alueet aluevarauksina ja Energianhuollon alueet ja energianhuollon/-tuotannon kehittämisvyöhykkeet osa-alueina, viivoina ja pisteinä.

Palvelu perustuu yhtenäisiin HAME-tietomallin mukaisiin maakuntakaavayhdistelmiin, joista on koottu valtakunnallisiksi tietotuotteiksi tuulivoimaan liittyviä kaavamerkintöjä. Tuulivoimamerkintöihin sisältyvät erillisinä karttatasoina tv-merkinnät ja yhdistettynä aineistona tuulivoiman tukitoimintoja (energianhuollon ja -tuotannon alueita) sisältävät merkinnät. Koosteisiin sisältyy kaavamerkintöjä niistä maakunnista, jotka ovat vieneet aineistojaan yhtenäiseen tietomalliin. Saatavilla on kaava-aineistoja Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Lapin, Etelä-Pohjanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Uudenmaan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Kymenlaakson ja Keski-Suomen maakunnista. Aineistoja päivitetään sitä mukaa, kun maakuntaliitot vievät aineistojaan tietomalliin. Aineistoja hallinnoi Varsinais-Suomen liitto/Lounaistieto.

Palvelu on toteutettu syksyllä 2019 osana Paikkatietoalustan Maakunta-osahanketta. Hankkeen tavoitteena on ollut demonstroida yhtenäisen tietomallin tuomia etuja valtakunnallisten tietopalvelujen mahdollistajana.

Aineisto on ladattavissa GeoPackage-muodossa. GeoPackage on  avoin, OGC:n standardoima tietokantapohjainen tiedostomuoto, jossa eri geometriatyypit on tallennettu omiin tauluihinsa. GeoPackage-tiedosto tietokantatauluineen voidaan tuoda esim. QGIS-ohjelmaan. https://www.geopackage.org/

Data ja resurssit

Lisätiedot

Ylläpitäjä Lounaistieto
Julkaistu 05.12.2019
Lisätietoja
  1. https://www.paikkatietohakemisto.fi/geonetwork/srv/fin/catalog.search#/metadata/02c6bebb-fcd0-4fe4-b873-ef835854c401
Kategoriat
Avainsanat
Alueet
Globaali ID FI1001280
Lisenssi Creative Commons Attribution 4.0
Viittaustapa Lähde: Maakuntakaavojen tuulivoimamerkinnät. Aineiston ylläpitäjä on Lounaistieto. Aineisto on ladattu Dataportaali -palvelusta 14.08.2020 lisenssillä Creative Commons Attribution 4.0.

Lisenssi

Creative Commons Nimeä 4.0
CC-BY-4.0 [Open Data]

AvoimuusasteKäyttäjäarvio

(73)

Tilaa ilmoitukset muutoksista

comments powered by Disqus