Eduhack – paikkatieto ja satelliittidata oppimisessa

Eduhack tuo yhteen koulutusalan eri toimijat – opiskelijat, opettajat, rehtorit, päättäjät – sekä yritys- ja startup-maailman rakentamaan yhteistyössä uusia ratkaisuja oppimiseen. Ideointi- ja innovointiprosessi käynnistetään sieltä, missä on paras käsitys käytännön tarpeista ja haasteista.

Eduhack #3: Makerhack Turussa 17.-19.5.

 

Eduhack-sarjan seuraava tapahtuma järjestetään Turussa 17. – 19.5. Paikkana on Turku Game Hub HIVE, Pharmacityn 3. kerroksessa. Teemana on ”maker” ja osallistujat haastetaan rakentamaan jokin konkreettinen prototyyppi omasta ideastaan. Paikalle odotetaan noin 150 osallistujaa – puolet koulumaailmasta ja toinen puoli yritysmaailmasta. Tuletko sinä mukaan? 48h kestävä tapahtuma alkaa iltapäivällä 17.5. avajaisilla, minkä jälkeen tiimiydytään ja aloitetaan oman idean kehittely. 4-8 hengen tiimit saavat tapahtuman aikana valmennusta ja voivat hyödyntää kaikkea tarjolla olevaa materiaalia ja teknologiaa. Omat laitteet saa – ja kannattaa – ottaa mukaan. Tapahtuma huipentuu lauantai-iltapäivällä 19.5. pidettävään finaaliin, jossa tiimit esittelevät tuotoksensa ja tuomaristo valitsee voittajat, jotka palkitaan. Kilpailuakin enemmän kyseessä on intensiivinen oppimisprosessi, josta jokainen saa jotakin.

Pre-eventit huhti-toukokuussa

Ennen varsinaista tapahtumaa on neljä pre-eventtiä, joissa pääset kuulemaan ja kysymään lisää Eduhackista sekä haasteista. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://eduhack.fi/events/

16.4. klo 17-19 @HIVE: tiimiroolit

24.4. klo 17-19 @Boost: innovointi

3.5. klo 17-19 @SparkUp: oppimisen tulevaisuus

8.5. klo 17-19@Hub Turku: maker-kulttuuri

 

Tule mukaan!

 

Tiimit ilmoittautuvat mukaan tapahtuman nettisivujen kautta viimeistään 9.5. Tapahtuman tarkempi ohjelma päivitetään huhtikuun aikana. Seuraa tapahtuman nettisivuja ja sosiaalista mediaa:

www.eduhack.fi

FB-tapahtumasivu

 

Lisätiedot Eduhackista:

Juhani Koivuviita

juhani@educraftor.com, p. 044 0644 755

www.educraftor.com

 

 

Haasteesi: Paikkatieto ja satelliittidata oppimisessa

SYKEn ja PaikkaOpin haaste

Osa 1. Käytössäsi on tarkkojen satelliittien, vesinäytteiden ja automaattisten mittalaitteiden tuottamaa tietoa rannikkovesien ja järven veden laadusta. Niiden avulla voit selvittää vaikkapa uimarannan levätilanteen tai kesämökkisi rantaveden tilan.

 

  • Miten tieto saadaan helposti ja innostavasti osaksi koulutyötä? Miten ratkaista tiedon käyttöön liittyvät ongelmat?
  • Tutki erilaisia mahdollisuuksia hyödyntää SYKEn paikkatietoaineistoja kouluopetuksessa, erityisesti Säkylä-Pyhäjärvi -testiaineistoa. Millaisten käyttöliittymien avulla käyttö olisi toimivaa oppitunneilla?

 

Osa 2. Kehitä hauska ja helppo tapa hyödyntää avointa ympäristötietoa PaikkaOpissa, tavoitteena PaikkaOppi-palvelun jatkokehittely. Käytä materiaalina SYKEn paikkatietoaineistoja.

 

PaikkaOpin yhteyshenkilö:

projektikoordinaattori Virpi Hirvensalo

TOP-keskus, Turun kaupunki

virpi.hirvensalo@turku.fi, p. 040 197 13 93

 

SYKEn yhteyshenkilö:

Ohjelmajohtaja, Juhani Kettunen

Juhani.kettunen@ymparisto.fi, p. 0295 251 277

 

Haastetta tukemassa:

Esri Finland