Datan perusteella Föli-fillareilla on kysyntää

Lainattavia kaupunkipyöriä löytyy nykyään yhä useammasta kaupungista, ja ne ovat kasvattaneet suosiotaan osaltaan yhtenä ilmastonmuutoksen hidastamisen toimenpiteenä. Turun seudun kaupunkipyörät eli niin kutsutut Föli-fillarit ovat olleet käytössä vuodesta 2018, ja mikäs sen mukavampaa onkaan kuin poutaisella säällä polkea pitkin Aurajokirantaa. Pyöräasemia löytyy Turusta tällä hetkellä yhteensä 39 kappaletta.

Turun seudun kaupunkipyöräasemien reaaliaikaisen saatavuustilanteen tarkistaminen on ollut mahdollista jo aikaisemminkin esimerkiksi kaupunkifillarit.fi-mobiilisovelluksen kautta, mutta sijainti- ja tilatietorajapintaa on nyt täydennetty. Tietoja on mahdollista silmäillä nyt myös Lounaistiedon karttapalvelusta tai ladata dataportaalistamme esimerkiksi GeoJSON-rajapintaformaatissa syvempää analyysia varten.

Uusi kiinnostava aineisto on kuukausikohtaiset pysäkkitiedot, joista selviää, että vuonna 2019 suosituin fölläripysäkki oli Ikituuri. Pyörillä tehtiin yhteensä noin 188 600 matkaa vuoden 2019 aikana eli keskimäärin yli 500 matkaa per päivä, kesäkuukausien ollen luonnollisesti suositumpia. Datan perusteella suosituin matka oli lainata pyörää Hämeenkadulta ja palauttaa se Ikituurin pysäkille, eli Ylioppilaskylän opiskelijat ovat huomattava käyttäjäryhmä. Ikituurilta Ylioppilaskylän kupeesta matkattiin paljon myös toiseen suuntaan, erityisesti yliopistolle sekä linja-autoasemalle.